NL | EN

Dat is waar we voor staan! Volg ons op Twitter @DAT_Mobility

Portfolio

DAT.Mobility wint samen met Tenuki BV Europese aanbesteding NDW: Melvin

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens NDW heeft namens alle provinciale partners een aanbesteding gedaan om een nieuw systeem voor het melden van wegwerkzaamheden en vergunningen voor gemeenten en provincies te laten ontwikkelen.

Blijf bereikbaar tijdens wegwerkzaamheden en evenementen

Hoe houd je een stad of regio bereikbaar als er tegelijkertijd een opgave ligt voor grootschalige wegwerkzaamheden en evenementen? 

Twee vacatures bij DAT!

Wij zijn op zoek naar: Junior Java/Angular developer en een UX/Front-end designer. 

Basisprognoses NRM- en LMS- geactualiseerd door consortium

De strategische verkeersmodellen Nederlands Regionaal Model en het Landelijk Model Systeem (LMS) van Rijkswaterstaat zijn in april 2017 door het consortium ABF, DAT.Mobility, hoofdaannemer Goudappel Coffeng, Panteia en Significance aan Rijkswaterstaat opgeleverd. 

Goudappel Groep benoemt Wim Korver tot directeur

Jaap Benschop heeft eerder dit jaar te kennen gegeven Goudappel Groep te willen verlaten met ingang van 1 oktober 2017. 

Goudappel Groep neemt belang in Urbanista STAD AB

Goudappel Groep heeft een minderheidsbelang (30%) genomen in het Zweedse bedrijf Urbanista STAD AB uit Göteborg. Daartoe hebben directeur Jos van Kleef en de directie van de jonge start-up Urbanista (Catharina Migell...

Slim verkeersmanagement door slimme data

Smart verkeersmanagement wordt vaak ‘bedreven’ aan teken- of discussietafels. Het beproeven in de praktijk is echter ook nodig. Dat hebben wij gedaan door in een praktijksituatie een dienst te realiseren die reizigers soepel ondersteunde bij een grootschalig evenement (de Toppers in Amsterdam Arena).

Fietsersbond en Goudappel vormen samen een tandem

Jos van Kleef, directievoorzitter van Goudappel Groep, heeft op donderdag 15 juni tijdens VeloCity een intentieverklaring ondertekend met Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. 

Slimme parkeerplaats

Aandacht voor onderzoek collega Geert Tasseron over ‘Slimme parkeerplaats’ in de Volkskrant.

Landelijke Summit Mobility, Safety and Smart Centers as a Service

13 Marktpartijen en 6 decentrale overheden gaan er voor zorgen dat provincies en gemeenten de prestaties op hun vaarwegen en wegen gaan verbeteren, de reizigers beter gaan bedienen en daarmee ook nog eens veel geld kunnen besparen. 

.

Mini-Hackathon 

Op 27 oktober hebben we binnen DAT.Mobility een mini-hackathon georganiseerd. Kort samengevat: Het was erg leuk, het gaf energie, goeie samenwerking tussen DAT en Goudappel Coffeng, zinvol voor kennisopbouw over de mogelijkheden van en met Google voor visualisatie van data(lagen).

Bekijk de video

 

'Eén van de vier slimme oplossingen voor de A58'

DAT.Mobility en Goudappel Coffeng hebben één van de vier prijzen ontvangen voor 'Slimme oplossingen voor de A58'. 

AERIUS wint Computable Award 2016

Op 1 november zijn alle winnaars van de Computable Awards 2016 bekend gemaakt. Het project AERIUS won de prijs in de categorie Beste ICT-project van de Overheid 2016. 


 

Succesvolle challenge tijdens Next Mobility Hack in Brabant 

Samen met Tauw diende DAT.Mobility een challenge in op het gebied van klimaatverandering en mobiliteit.

Drie papers gepresenteerd op de European Transport Conference 2016

Van 5 tot en met 7 oktober 2016 werd de European Transport Conference gehouden in Barcelona. DAT.Mobility was dit jaar aanwezig met een stand en drie presentaties, waarvan 1 presentatie gegeven werd door de Provincie Noord-Brabant.

Stemmen op AERIUS voor de Computable Award kan nog steeds!

Het ICT-project AERIUS is genomineerd voor de Computable Award  in de categorie Overheid. Het RIVM is verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van AERIUS. Gebruikers bepalen welk van de genomineerde projecten de award wint! Stemmen kan tot 9 oktober 2016. 

The Next Mobility Hack in Brabant

DAT.Mobility staat voor een uitdaging tijdens de eerste grote mobiliteitshackathon in Brabant.

Programma’s Beter Benutten en iCentrale slaan handen ineen voor verbetering private dienstverlening en lagere overheidskosten

Beter Benutten en iCentrale gaan komende zomer een samenwerking aan op het gebied van sturing van verkeer, vervoer, toezicht en veiligheid.'Fietsdata wat kun je er nu al mee?'

In de laatste uitgave van Fietsverkeer komen Dirk Bussche, naast consultant mobiliteit & IT bij DAT.Mobility ook docent aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda) en Stefan de Graaf, adviseur verkeersprognoses bij Goudappel Coffeng aan het woord over het onderwerp ‘fietsdata: wat kun je er nu al mee?'.

 

Sense.DAT app succesvol toegepast in grootschalig onderzoek in Noorwegen

Een onderzoek naar effecten van stimulering van e-bikegebruik in de eerste helft van 2016 in Noorwegen. 


 

Microsimulatie binnenscheepvaart

Een belangrijk onderdeel van de VerkeersmanagementCentrale van Morgen is de Trajectplanner. De Trajectplanner gebruikt realtime informatie uit verschillende systemen van Rijkswaterstaat om een kortetermijnvoorspelling van de binnenscheepsvaart te maken. 

Voorkomen van spookfiles

Door meer informatie uit wegkantsystemen (tellussen) en voertuigen (FCD) te gebruiken wordt het mogelijk om de spookfiles te voorspellen. Daarmee kunnen weggebruikers geïnformeerd worden op zodanige manier dat zij meehelpen om deze spookfiles uit te bannen.

Verbetering van de convergentie van het quasi dynamisch toedelingsmodel STAQ

Tijdens de vorige week georganiseerde DTA symposium in Sydney heeft Luuk Brederode van DAT een presentatie gegeven over de verbetering van de convergentie van het quasi dynamisch toedelingsmodel STAQ.

 AERIUS genomineerd voor Computable Awards 

AERIUS is genomineerd voor de Computable Awards 2016, in de categorie "ICT-project van het jaar bij de rijksoverheid". Het zou mooi zijn als AERIUS het winnende Rijks ICT project wordt, dus breng uw stem uit. Vul je naam, e-mail en bedrijf in, dan krijg je een stemlink. Je hoeft niet alle categorieën in te vullen, enkel AERIUS aanvinken is voldoende. Alvast bedankt voor jullie stem!

 

Succesvolle proef met intelligent verkeersmanagement

In de nieuwsbrief van Praktijkproef Amsterdam aandacht voor de proef met intelligent verkeersmanagement waaraan DAT heeft meegewerkt.

Smart city expertise DAT.Mobility te zien op National Geographic 

Op zondag 26 juni om 17.00 uur is Sander van der Drift, consultant van DAT.Mobility, te zien in de documentaire World’s Smart Cities Amsterdam van National Geographic Channel.

 

Nationwide Data Collection (NDC) en DAT.Mobility bundelen hun krachten

Nationwide Data Collection (NDC) en DAT.Mobility bundelen hun krachten om nieuwe innovatieve manieren van gegevensverzameling van mobiliteit op de Engelse markt te brengen.

Zweden luisteren naar Nederlands voorbeeld

In Stockholm wordt op donderdag 26 en vrijdag 27 een conferentie gehouden waarbij Wieland Hendriksen van DAT.Mobility ingaat op steden en hun mobiliteitsstrategie, naar Nederlands voorbeeld voor een publiek van ruim 300 Zweedse beleidsmakers.

 

'Show and tell' sessies Big Data

Iedereen is het er over eens; de mogelijkheden van big data in verkeer liggen wijd open, maar hoe staan we voor en hoe komen we waar we willen zijn?

File door ‘de Toppers’ verminderen met intelligent verkeersmanagement

Tijdens het pinksterweekend van 13 tot en met 15 mei vindt het slotstuk plaats van een nieuwe proef in Amsterdam

Praktijktest' bewijst voorspellende kracht van OmniTRANS/Streamline

Begin dit jaar trof een verkeersinfarct de westflank van het Rotterdamse wegennetwerk ('de ruit'). Oorzaak: een storing aan een brug. Onbedoeld ontstond zo een praktijktest voor de kwaliteit van het voorspellend vermogen van OmniTRANS/StreamLine.

Fietsmodellen moeten onderdeel zijn van multimodaal verkeersmodel

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is gestart met verbetering van haar verkeersmodel op het gebied van fiets. 

Smart City - Smart Mobility' kun je vandaag al vormgeven

Op 21 april organiseren wij een doe-middag in pakhuis De Zwijger over hoe data en techniek kan bijdragen aan betere steden. U kunt u nu aanmelden.

DAT op Intertraffic 2016

Een impressie van DAT.Mobility op de Intertraffic Amsterdam.

Bekijk de videoEen halte verder is SAIL ook leuk

Een artikel in de Verkeerskunde door Sander van der Drift.

Workshop: GSM data: de nieuwe maat voor binnenstad monitoring?

Workshopleiders Harry ten Caten van de gemeente Eindhoven en Jeroen Weppner van DAT.Mobility geven een inspirerende workshop op het jubileumcongres van Vereniging voor Statistiek en Onderzoek (VSO) op 31 maart 2016.

 

Nieuwe grootschalige praktijkproef rond Amsterdam's evenementenverkeer

Overheden en bedrijfsleven starten samen een proef om de verkeersdrukte voor en na grote evenementen in Amsterdam Zuidoost, met Arena, Ziggo Dome en Heineken Music Hall, in goede banen te leiden.

 

Met GSM-data verkeersmodellen verbeteren

Mobiele telefoons vormen een uniform en landsdekkend 'meetsysteem' voor verplaatsingsgedrag. Die kennis is te gebruiken in de wereld van verkeersprognosemodellen is de gangbare mening, maar hoe? In Rotterdam start de leercurve.

Innovatieve toepassingen van OV chipkaartdata

Met OV chipkaartdata is nog veel meer te ontdekken dan het huidige kleuren binnen de lijntjes. Met drie verschillende voorbeelden hebben we laten zien dat er nog grote stappen te zetten zijn in het verbeteren van het OV en de planning daarvan. (CVS 2015).

Feiten over vertraging bij bruggen en spoorwegovergangen in kaart

Als de brug open staat of de spoorbomen zijn dicht dan zorgt dat voor vertraging op het wegennet. Onze tool kan die collectieve vertraging realistisch kwantitatief in beeld brengen. 

SAIL: Zicht op de menigte

Tijdens Sail 2015 ontwikkelden en beproefden onderzoekers van het AMS Institute in samenwerking met DAT.Mobility een speciaal real-time monitoringsysteem voor voetgangersmassa's (NM Magazine, nr. 4 2015)

 

 

Op slimme wijze langzaam verkeer monitoren

De praktijkcase Amsterdam als voorbeeld van wat er kan met moderne monitoringstechnieken op het gebied van fiets en voetganger (door Tim Bunschoten en Peter Kant, NVC 2015)

Meldsysteem wegwerkmeldingen en evenementen in een nieuw jasje

Trends en ontwikkelingen rond het meldsysteem dat verkeersmanagement rond geplande verstoringen helpt stroomlijnen (door Klaas Friso, NVC 2015)

Maak kennis met DAT

Kom langs op onze stand tijdens de Dag van Verkeer & Mobiliteit op donderdag 26 november 2015 in Expo Houten.

Met VRI-data real time inzicht in verkeersstromen

Op 19 en 20 november zal de paper ‘Met VRI-data real time inzicht in verkeersstromen’ worden gepresenteerd op het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk door Luc Wismans. 

OV-potentie opsporen door datafusie

GSM-data en OV-chipkaartdata geven inzicht in het (onbenut) potentieel voor openbaar vervoer. In een casestudie voor Emmen zijn beide databronnen gecombineerd, wat veel inzichten geeft.

Toerisme in Amsterdam inventief in kaart gebracht met behulp van Flickr foto’s

Moderne databronnen zoals Twitter en Flickr bieden onderzoekers nieuwe methoden om het gedrag van mensen te bestuderen.

Mobiliteitsscan Informatiebijeenkomst

Komt u ook naar de Mobiliteitsscan Informatiebijeenkomst op donderdag 24 september? Tijdens deze dag krijgt u onder andere informatie over het gebruik van de Mobiliteitsscan van CROW binnen verkeers- en vervoersafdelingen van gemeenten en provincies.

 

Automatisch mensen tellen bij SAIL (De Ingenieur)

Toelichting op het onderzoek 'crowd management' waarin wij participeren met SAIL (2,3 miljoen bezoekers) als casestudy (Uit: De Ingenieur).

Sail terrein is 'Living lab' voor monitoring van bezoekersstromen

DAT.Mobility partner in praktijktest met unieke combinatie van real-time meettechnieken.

 

 

AERIUS in de praktijk

Hoe wordt AERIUS in de dagelijkse praktijk van ondernemen, planvorming, vergunningverlening en beleid gebruikt, bekijk de nieuwe korte film. AERIUS is een serie webapplicaties en instrumenten ter ondersteuning van de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof).

Real-time data tijdens SAIL Amsterdam gaat grip bieden op voetgangersstromen

Donderdag 20 augustus is de 'blue room' live toegankelijk voor onze relaties (RSVP). 

Monitoring voetgangersstromen SAIL 

DAT.Mobility, de TU Delft en AMS werken samen met de stad Amsterdam om een dashboard te ontwikkelen voor het monitoren van voetgangersstromen tijdens SAIL.

Amsterdam gaat met big data toeristendrukte te lijf (20 juli 2015, NRC Q)

Ger Baron van de Gemeente Amsterdam geeft aan hoe moderne technologie Amsterdam grip geeft op drukte door toeristen, met voorbeelden van onze projecten.

Nieuwe release OmniTRANS

Er is een nieuwe versie beschikbaar van ons Transport Modelling Software OmniTRANS. Download nu deze nieuwste versie 6.1.12.

Samenwerking NHTV.Next en DAT.Mobility

Afgelopen vrijdag 12 juni tekende DAT.Mobility een samenwerkingsovereenkomst met NHTV.Next over de verkoop en ontwikkeling van de BikePRINT, dé visualisatietool voor ingewonnen data op fietsgebied.

 

Verrijking van het Rotterdams verkeersmodel met GSM-data (MT-ITS Budapest)

Op 3 juni gaf Klaas Friso een presentatie op MT-ITS 2015 over het gebruik van mobiele telefoon data in verkeersmodellen.

Sense.DAT App in App Stores

Sense.DAT, hét hulpmiddel om reisgedrag van testpanels in kaart te brengen. De App is nu  verkrijgbaar in de App Stores Apple en Android. Deze slimme app meet het reisgedrag en stelt de reizigers gerichte vragen hierover.

Urban Mobility Lab (CROW-KpVV-sessie)

Op 28 mei 2015 gaf Niels van Oort deze keynote op de KpVV-CROW-sessie over benutten van data in het Openbaar Vervoer.

Presentaties Congres Verkeer in de slimme stad

Een impressie van het succesvolle congres 'Verkeer in de slimme stad' waar Henri Palm en Martie van der Vlist beide een presentatie hebben gehouden.

Slim monitoren van mobiliteit in uw stad

Voor ons is monitoring met big data en moderne technologie dagelijks werk. Wij passen deze toe en leveren waardevol inzicht in de mobiliteit in uw stad. Op het congres 'Verkeer in de slimme stad' 12 mei, kunt u twee presentaties van ons bijwonen en zelf ervaren hoe slim monitoren werkt!

 

Mini-symposium Verkeersmodel Amsterdam

Op 20 april organiseerde de Gemeente Amsterdam een mini-symposium ter ere van de officiële ingebruikname van het Verkeersmodel Amsterdam (VMA).

Netwerkoptimalisatie voor Senegal

Met de paper 'National and Regional Road Network Optimization for Senegal Using Mobile Phone Data' van
Erik de Romph, Gonçalo H.A. Correia, Yihong Wang hebben we een prijs gewonnen. De 'Transport Prize in the Data for
Development (D4D) Challenge'.

Met GSM data verkeersmodellen verbeteren

Mobiele telefoons vormen een uniform en landsdekkend 'meetsysteem' voor verplaatsingsgedrag. Die kennis is te gebruiken in de wereld van verkeersprognosemodellen.

Innovatie van verkeersmodellen gaat door

Op 11 maart 2015 kwamen de Nederlandse verkeersmodelleringsspecialisten bij elkaar voor hun jaarlijkse vakdag op Platos. Een terugblik op onze bijdragen.

Slimme verkeersmonitoring Amstelveen en Aalsmeer

Om te bepalen wat de invloed is van wijzigingen op het wegennet van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, biedt DAT.Mobility inzicht in herkomsten en bestemmingen, gebruikte routes en reistijden van de weggebruikers door middel van nieuwe sensortechnologie.

Samenwerking CROW en DAT.Mobility

DAT.Mobility en de stichting CROW hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend in het kader van de Mobiliteitsscan.

GSM-Data niet meer weg te denken voor mobiliteitstoepassingen

Peter van der Mede maakt de balans op na anderhalf jaar research en concrete toepassing van View.DAT voor monitoring en fact-finding van mobiliteit (GIS-Magazine, nr, 2-2015).

Aandachtspuntenkaart

Om het beheer en gebruik van veel gegevens van het hoofdwegennet te vergemakkelijken hebben we voor RWS-ON een webapplicatie gemaakt.

 

Sinterklaasoptocht Naarden

Kleine straten vormen de locatie voor de jaarlijkse ‘Sinterklaas’, die duizenden jonge gezinnen aantrekt met hun kinderen. Het is een grote uitdaging voor de gemeente om de veiligheid en toegankelijkheid van de stad te handhaven.

De fiets beter in beeld

Willem Scheper, Edgar Siemerink, Joost de Kruijf en Dirk Bussche (NHTV en DAT.Mobility) schetsen wat er kan (en moet) met nieuwe technieken om fietsbeleid te voorzien van onderliggende data-inzichten.

 

Praktijkevaluatie leidt tot nieuwe versie van Filejeppen

Op 5 december kwam de nieuwe Filejeppen-App beschikbaar in de Appstores. Op basis van de gebruikservaringen in de praktijk is deze persoonlijke reisassistent sterk verbeterd.

Bike PRINT

De Bike PRINT is een innovatief mobiliteitsproject van de NHTV in samenwerking met DAT.Mobility in opdracht van de provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. DAT.Mobility levert en beheert voor dit project de backend.

Op welke wegen vinden relatief gezien de meeste ongevallen plaats?

Dat het aantal ongevallen het hoogst is op de hoofdwegenstructuur zal niemand verbazen. Maar als je het relateert aan de verkeersdrukte op de weg: is dat dan nog steeds het geval ? Wij zochten het uit voor de Regio Twente. 

 

Slim navigeren op het water

De Trajectplanner is de toekomstige tool voor verkeersmanagers, objectplanners en objectbedienaars van Rijkswaterstaat om optimaal de binnenvaart te coördineren.

Voetgangers monitoren voor het Rode Loper Project van de gemeente Amsterdam

Dit najaar zal er gedurende twee en halve maand gemeten worden, 24/7. De herkomst van de bezoekers op Amsterdam Centraal wordt bepaald op basis van netwerkdata en vervolgens gaan we op basis van Wifi spots de stromen van en naar de Dam in beeld brengen.

Database verkeer 2014 milieumodellering

Het Planbureau van de Leefomgeving (PBL) berekent en analyseert effecten van verstoring op de leefkwaliteit. DAT.Mobility leverde een hoogwaardig databestand waarin van alle wegvakken van Nederland zijn opgenomen.

Van GPS tracks naar voertuigverliesuren in Utrecht

Daling van het totaal aan voertuigverliesuren (VVU's) op de provinciale wegen is een politieke belofte in Utrecht. Een nieuwe mobiliteitsvisie en -programma moet dit gaan bewerkstelligen.

Wegwerkmeldingen online aangesloten op nieuwe communicatiestandaard

Om een kwaliteitsslag te maken in de communicatie tussen de applicaties van de verschillende leveranciers en de centrale CNS-SG databank van het NDW zijn Interface Requirement Specifications (IRS) opgesteld. 

Betere oplossingen voor statische modellen met TAPAS

Statische toedelingsmodellen worden nog steeds volop gebruikt. De ontwikkeling van nieuwe algoritmes voor het statische toedelingsmodel gaat dan ook onverminderd voort. DAT.Mobility doet mee met deze ontwikkeling met de implementatie van TAPAS.

Hoe gedragen 16 miljoen Nederlanders zich op een zomerse zaterdag?

Dat Parijzenaars in de zomer massaal hun stad verlaten om de kust op te zoeken werd prachtig in beeld gebracht met mobiele telefoongegevens (‘Beeld van de Dag’, Volkskrant, 1-11-2014). Maar hoe zit het in Nederland? Wij laten het zien als voorbeeld van de nieuwe 'meetbaarheid' van mobiliteit. 

Eén loket voor Verkeerskundig Configuratie Beheer

Langs de wegen staat een groot arsenaal aan objecten voor Dynamisch Verkeersmanagement (DVM). Deze worden uiteraard ook toegevoegd, verplaatst, weggehaald etc. Een soepel proces zorgt ervoor dat deze wijzigingen verwerkt worden in alle DVM-systemen. Snel en foutloos.

 

RVM-netwerk stroomlijnt regionaal verkeersmanagement

Een gemeenschappelijk netwerk en GIS-database zijn een stap voorwaarts voor beter regionaal verkeersmanagement. Een korte toelichting bij de lancering (uit: NM Magazine, oktober 2014).

 

Het wordt steeds vaker gevaarlijk druk

De mobiliteitsspecialist gaat met de simulatiehulpmiddelen van INCONTROL de toenemende vraagstukken aanpakken rond mensenmassa’s en drukke loopstromen.

<

STAQ – Een nieuw semi-dynamisch model in OmniTRANS 6.1

Dit statische toedelingsmodel is zeer geschikt voor grote netwerken en strategische studies omdat het de effecten modelleert van congestie (toeritdosering, wachtrijen en terugslag (file)) op een juiste manier.

Doelgroepen slimmer laten reizen met multimodale reisinformatie

Met welke businessmodellen zijn reisinformatiediensten het meest levensvatbaar? Wat zijn de bevindingen tot nu toe?

Big Data Special  - NM Magazine

De hype ontrafelt in deze special vakblad NM Magazine (#2, 2014). Paul van Beek van Goudappel Coffeng was gastredacteur. Peter van der Mede schreef mee aan het hoofdartikel.

OV-chipdata als tool voor efficiënt openbaar vervoersysteem

Op voorhand slimme keuzes maken en besluitvorming beter beargumenteren.

 

Druktebeeld met werkelijke aantallen personen!

Met de toegenomen belangstelling voor inzichten in mobiliteitsgedrag verbetert ook View.dat zich met een uitbreiding van de analysemogelijkheden en een verbeterde grafische interface.

SMS-service wegwerkmeldingen

Aannemers en verkeersregelaars kunnen vanaf heden direct van de werklocatie - namelijk per sms - hun tijdelijke wegafsluitingen melden.

Rij op tijd: reistijdtool voor werkzaamheden

Een nieuwe reistijdtool rond de vele wegwerkzaamheden rondom Westerlee (Zuid-Holland).

Filejeppen

Filejeppen is een App die een heel goede multimodale routeplanner combineert met game-elementen en sociale interactie.

Sensor City

Ontwikkelen van een intelligent verkeersmanagementsysteem en een real-time verkeersmodel.

Analyse bezoekers carnaval

Carnavalsstadcompetitie: waar komen de bezoekers vandaan?

Mobiliteitsscan

In de praktijk bruikbare instrumenten om anders te kijken naar bereikbaarheidsvraagstukken.

 

Praktijkproef Amsterdam

Het slim regelen van verkeer in een bepaald gebied, netwerkbreed en gecoördineerd.

Beter OV met chipkaart data

Verkeersmodellen gevoed door anonieme chipkaart data blijken uitermate effectief.

Reisinformatie API Maastricht Bereikbaar

Wijst forenzen en haar bezoekers de weg naar de slimste vervoerwijze, route, ketenreis en vertrektijdstip.

Openbaar vervoer en Big Data

Verbetering van het openbaar vervoer en railontwerp, operaties en service door Big Data en Reisinformatie.

Big data ondersteunt lightrail in Utrecht

Hoe 'big data' ontsloten wordt vanuit personenauto's, smartcards, computers en mobiele telefoons en light rail ondersteunen.

Slimmer en bewuster reizen met SMART

Unieke applicatie daagt uit en verleidt tot ander reisgedrag.